1. Menkę pabarstome trupučiu druskos. Kiaušinį gerai išplakame ir su konditerine šluotele kiaušinio masę tepame ant menkės. Padengti reikia tik vieną pusę, kiaušinio plakinio nepadauginkite, svarbiausia, kad pasidengtų visas paviršius, tam kad priliptų sezamo sėklos.
2. Pabarstome sezamų sėklų ant kiaušiniu pateptos pusės ir dedame kepti žuvį 15 min. (Jei žuvies gabalas didesnis, kepkite ilgiau, stebėkite, kad žuvis liktu sultinga ir neišdžiuvusi) įkaitintoje orkaitėje 180 C temperatūroje.
3. Kol žuvis kepa, vyšninius pomidorus pakepinkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogiu aliejaus ir žiupsniu druskos.
4. Iškeptą žuvį serviruokite su keptais pomidorais ir marinuotomis alyvuogėmis. Skanaus!
Receptui reikalingus produktus rasite mūsų krautuvėlėse Kauno Akropolis ir Savanorių pr. 79, Kaune arba www.vidurzemiodelikatesai.lt 📲
Dalinamės nuostabiu „O ką skanaus„ receptu su mūsų produktais🤎 : Šios salotos mano vienos mėgstamiausių, kai norisi gaivaus, lengvo ir pikantiško. Visada kartoju, kad viskas slypi kokybiškuose produktuose ir gerai suderintuose skoniuose! O šioms salotoms reiks visai nedaug! Ingredientai: 1 vnt. apelsino; 1 vnt. greipfrukto; Saujos sūdytų pistacijų; 3 vnt. datulių; Pekorino sūrio ( iš …
Informuojame, kad šis puslapis naudoja „slapukus“. Spauskite mygtuką „Sutinku“ arba tęskite naudojimąsi puslapiu. Daugiau informacijos čia. Sutinku
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Menkė su traškia sezamo plutele
Ingredientai:
Menkės file išpjova (iš Viduržiemio delikatesai krautuvėlės);
1 vnt kiaušinio;
Sezamo seklų;
150 g vyšninių pomidorų;
Marinuotų alyvuogių;
Druskos;
Alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Menkę pabarstome trupučiu druskos. Kiaušinį gerai išplakame ir su konditerine šluotele kiaušinio masę tepame ant menkės. Padengti reikia tik vieną pusę, kiaušinio plakinio nepadauginkite, svarbiausia, kad pasidengtų visas paviršius, tam kad priliptų sezamo sėklos.
2. Pabarstome sezamų sėklų ant kiaušiniu pateptos pusės ir dedame kepti žuvį 15 min. (Jei žuvies gabalas didesnis, kepkite ilgiau, stebėkite, kad žuvis liktu sultinga ir neišdžiuvusi) įkaitintoje orkaitėje 180 C temperatūroje.
3. Kol žuvis kepa, vyšninius pomidorus pakepinkite keptuvėje su šlakeliu alyvuogiu aliejaus ir žiupsniu druskos.
4. Iškeptą žuvį serviruokite su keptais pomidorais ir marinuotomis alyvuogėmis. Skanaus!
Receptui reikalingus produktus rasite mūsų krautuvėlėse Kauno Akropolis ir Savanorių pr. 79, Kaune arba www.vidurzemiodelikatesai.lt 📲
Daugiau šaunių receptų rasite O ką skanaus (@o.ka.skanaus) instagram paskyroje: https://www.instagram.com/o.ka.skanaus/ 📲
Related Posts
Egzotiškos salotos su datulėmis ir pekorino sūriu
Dalinamės nuostabiu „O ką skanaus„ receptu su mūsų produktais🤎 : Šios salotos mano vienos mėgstamiausių, kai norisi gaivaus, lengvo ir pikantiško. Visada kartoju, kad viskas slypi kokybiškuose produktuose ir gerai suderintuose skoniuose! O šioms salotoms reiks visai nedaug! Ingredientai: 1 vnt. apelsino; 1 vnt. greipfrukto; Saujos sūdytų pistacijų; 3 vnt. datulių; Pekorino sūrio ( iš …
Greitasis Ramen
2 didelėms porcijoms reikės: 750 ml natūralaus vištienos sultinio (Espiga blanca vištienos sultinys); Maždaug pusę stiklinės sojos padažo; Mirin pagardo; 200-250 g smulkių kiaušininių makaronų (Makaronai tajarin su kiaušiniais); 2 saujų pievagrybių; 250 g mėgstamos mėsos (naudojau jautieną); 1 didelės morkos; 2 kiaušinių; Svogūnų laiškų; Alyvuogių aliejaus (Ypač tyras alyvuogių aliejus Oleaurum Arbequina). Greitas ramen …
Tuno tartaras per 10 minučių!
Patiekalui reikės📝 : Geltonpelekio tuno filė🐟 (iš Viduržemio delikatesų krautuvėlės) Sojos padažo🥡 Avokado🥑 1/2 galvutės mėlynojo svogūno🧅 1/2 citrinos sulčių🍋 Pipirų🥄 Jūros druskos🧂 Alyvuogių aliejaus🫒 Gaminimas🔪: Geltonpelekio tuno filė supjaustome mažais gabalėliais ir pašlakstome sojos padažu, Susmulkiname prinokusį avokadą, susmulkiname pusę galvutės mėlynojo svogūno, sumaišome juos ir užspaudžiame 1/2 citrinos sulčių. Pagardiname pipirais, jūros …
Farfalloni pastos fiesta su daržovėmis
Reikės 📋: Nuostabiųjų Farfalloni makaronų 🍝; Ypač tyro alyvuogių aliejaus 🌱; 1 cukinijos 🥒; Saujos pievagrybių 🍄; 100g šviežių špinatų 🌱; 1 saldžiosios paprikos 🌶️; Smulkintų pomidorų savose sultyse (pirkau gardintus baziliku iš @lidllietuva) 🍅; 100 ml 10% riebumo grietinėlės 🥛; Tarkuoto parmezano sūrio 🧀; Džiovintos aitriosios paprikos (tiems, kas mėgsta aštriai) 🌶️; Šviežio baziliko …