*Jeigu tuno steikus pirkot šaldytus, tai reikėtu juos palaikyt šaldytuve bent 3 valandas, kad atitirptų.
Piurė:
Kalafioro žiedelius ir 2 pjaustytas morkas reikia patroškinti garuose arba apvirti 10-15 minučių, kad suminkštetų ir būtų galima sutrinti į gražią piurė. Ištroškinus daržoves, dedame jas į blenderį, pridedame česnako skiltelę ir maždaug 1cm dydžio imbiero gabaliuką, viską sutriname iki vientisos masės. Tam reikia galingo trintuvo, o jeigu nesusitrina, tai pilame šiek tiek vandens, kad lengviau susitrintų ir ant galo pagardiname druska bei pipirais pagal skonį.
Žaliųjų pupelių salotos:
Įkaitiname keptuvę su alyvuogių ir sezamų aliejumi, dedame pupeles bei trumpais šiaudeliais pjaustytą morkos gabaliuką, smulkiai supjaustytą česnako skiltelę ir arbatinį šaukštelį smulkiai pjaustyto imbiero. Viską apkepiname ant stipresnio nei vidutinis karštis, kad pupelės šiek tiek apskrustu. Apkepinus dedame sojos padažą ir dar pakaitiname vis pamaišydami, kol sojos padažas išgaruos ir susigers į pupeles.
Pagardiname salotas smulkiai pjaustytu melynuoju kopūstu, svogūnų laiškais ir petražolėmis.
Tuno steikas:
Galite tuną kepti ant paprastos arba ant grill keptuvės. Paprastoje keptuvėje keptas tuno steikas turės karamelizuotą, traškesnę plutelę, o grill keptuvėje keptas tunas turės anglies, dūmo prieskonį. Abu variantai labai geri, todėl nesuklysite nei su vienu 😊.
Ant lentelės pabarstome druskos, pipirų ir užpilame alyvuogių aliejaus, išmaišome viską pirštais ir tada išvoliojame savo tuno filė, kad sugertu visus prieskonius. Tuno nereikia perkepti, nes perkeptas jis išsausėja ir tampa ne toks „burnoje tirpstantis”.
Įkaitiname keptuvę ant didelės ugnies ir kepame steikus nejudindami 2 minutes, tada apverčiame ir kepame dar 2 minutes. Iškepus, dedame ant tos pačios lentelės, kur maišėme prieskonius. Išspaudžiame ant tuno viršaus šiek tiek citrinos sulčių ir užpilame dar šiek tiek aliejaus, kad tunas neišsausėtų, ir paliekame kelias minutes „pailsėti”.
Turime visus komponentus, tad galime konstruoti nuostabiai skanią ir sveiką vakarienę.
Į lėkštę dedame pupelių salotų, su šaukštu paklojame piurė lovą ir ant jos dedame karalių – tuno steiką 👑.
Skanaus♥️
Receptui reikalingus produktus rasite mūsų krautuvėlėse Kauno Akropolis ir Savanorių pr. 79, Kaune arba www.vidurzemiodelikatesai.lt 📲
Daugiau šaunių receptų rasite Maisto Vergas Instagram paskyroje: https://www.instagram.com/maistovergas/ 📲
Dalinamės nuostabiu „O ką skanaus„ receptu su mūsų produktais🤎 Ingredientai: 500 g gnocchi (iš Viduržemio delikatesai krautuvėlės) 100 g 12 % riebumo grietinėlės 60 g šoninės 30 g kietojo sūrio (iš Viduržemio delikatesai krautuvėlės) 50 g šviežių špinatų Druskos Gaminimas: Užverdame puodą vandens. Supjaustome šoninę nedideliais gabaliukais, pakepiname keptuvėje, kol gražiai apskrus. Užvirus vandeniui gnocchi …
Ingredientai: Menkės file išpjova (iš Viduržiemio delikatesai krautuvėlės); 1 vnt kiaušinio; Sezamo seklų; 150 g vyšninių pomidorų; Marinuotų alyvuogių; Druskos; Alyvuogių aliejaus. Gaminimas: 1. Menkę pabarstome trupučiu druskos. Kiaušinį gerai išplakame ir su konditerine šluotele kiaušinio masę tepame ant menkės. Padengti reikia tik vieną pusę, kiaušinio plakinio nepadauginkite, svarbiausia, kad pasidengtų visas paviršius, tam …
Informuojame, kad šis puslapis naudoja „slapukus“. Spauskite mygtuką „Sutinku“ arba tęskite naudojimąsi puslapiu. Daugiau informacijos čia. Sutinku
Privacy & Cookies Policy
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
Tuno steikas su kalafiorų/morkų piure ir žaliosiomis pupelėmis
Tuno steiko receptas – Karališkai
Tuno receptas
2 porcijom reikės 📋:
Tuno filė (iš Viduržemio delikatesų krautuvėlės) 🐟;
Puse kalafioro;
2,5 morkų 🥕;
Apie 200g šaldytų arba šviežių žaliųjų pupelių;
Mėlynojo kopūsto(nebūtina) 🥬;
Imbiero;
2 česnako skiltelės 🧄;
Petražolių 🌱;
Svogūnų laiškų 🌱;
Sezamo sėklų;
Alyvuogių aliejaus 🍈;
Sezamų aliejaus 🌱;
Šiek tiek citrinos 🍋;
2 valgomus šaukštus sojos padažo;
Druskos skirtos žuviai 🧂;
Pipirų.
Gaminimo eiga 🔪:
*Jeigu tuno steikus pirkot šaldytus, tai reikėtu juos palaikyt šaldytuve bent 3 valandas, kad atitirptų.
Piurė:
Kalafioro žiedelius ir 2 pjaustytas morkas reikia patroškinti garuose arba apvirti 10-15 minučių, kad suminkštetų ir būtų galima sutrinti į gražią piurė. Ištroškinus daržoves, dedame jas į blenderį, pridedame česnako skiltelę ir maždaug 1cm dydžio imbiero gabaliuką, viską sutriname iki vientisos masės. Tam reikia galingo trintuvo, o jeigu nesusitrina, tai pilame šiek tiek vandens, kad lengviau susitrintų ir ant galo pagardiname druska bei pipirais pagal skonį.
Žaliųjų pupelių salotos:
Įkaitiname keptuvę su alyvuogių ir sezamų aliejumi, dedame pupeles bei trumpais šiaudeliais pjaustytą morkos gabaliuką, smulkiai supjaustytą česnako skiltelę ir arbatinį šaukštelį smulkiai pjaustyto imbiero. Viską apkepiname ant stipresnio nei vidutinis karštis, kad pupelės šiek tiek apskrustu. Apkepinus dedame sojos padažą ir dar pakaitiname vis pamaišydami, kol sojos padažas išgaruos ir susigers į pupeles.
Pagardiname salotas smulkiai pjaustytu melynuoju kopūstu, svogūnų laiškais ir petražolėmis.
Tuno steikas:
Galite tuną kepti ant paprastos arba ant grill keptuvės. Paprastoje keptuvėje keptas tuno steikas turės karamelizuotą, traškesnę plutelę, o grill keptuvėje keptas tunas turės anglies, dūmo prieskonį. Abu variantai labai geri, todėl nesuklysite nei su vienu 😊.
Ant lentelės pabarstome druskos, pipirų ir užpilame alyvuogių aliejaus, išmaišome viską pirštais ir tada išvoliojame savo tuno filė, kad sugertu visus prieskonius. Tuno nereikia perkepti, nes perkeptas jis išsausėja ir tampa ne toks „burnoje tirpstantis”.
Įkaitiname keptuvę ant didelės ugnies ir kepame steikus nejudindami 2 minutes, tada apverčiame ir kepame dar 2 minutes. Iškepus, dedame ant tos pačios lentelės, kur maišėme prieskonius. Išspaudžiame ant tuno viršaus šiek tiek citrinos sulčių ir užpilame dar šiek tiek aliejaus, kad tunas neišsausėtų, ir paliekame kelias minutes „pailsėti”.
Turime visus komponentus, tad galime konstruoti nuostabiai skanią ir sveiką vakarienę.
Į lėkštę dedame pupelių salotų, su šaukštu paklojame piurė lovą ir ant jos dedame karalių – tuno steiką 👑.
Skanaus♥️
Receptui reikalingus produktus rasite mūsų krautuvėlėse Kauno Akropolis ir Savanorių pr. 79, Kaune arba www.vidurzemiodelikatesai.lt 📲
Daugiau šaunių receptų rasite Maisto Vergas Instagram paskyroje: https://www.instagram.com/maistovergas/ 📲
Related Posts
Tuno tartaras per 10 minučių!
Patiekalui reikės📝 : Geltonpelekio tuno filė🐟 (iš Viduržemio delikatesų krautuvėlės) Sojos padažo🥡 Avokado🥑 1/2 galvutės mėlynojo svogūno🧅 1/2 citrinos sulčių🍋 Pipirų🥄 Jūros druskos🧂 Alyvuogių aliejaus🫒 Gaminimas🔪: Geltonpelekio tuno filė supjaustome mažais gabalėliais ir pašlakstome sojos padažu, Susmulkiname prinokusį avokadą, susmulkiname pusę galvutės mėlynojo svogūno, sumaišome juos ir užspaudžiame 1/2 citrinos sulčių. Pagardiname pipirais, jūros …
Lašiša su pesto ir smidrais
RECEPTAS Patiekalui reikės: 1. Lašišos filė (iš Viduržemio delikatesų krautuvėlės); 🐟 2. Pesto padažo 3. Kaparėlių 4. Smidrų (tinka ir morkytes, brokoliai, šparaginės pupelės) 5. Citrinos; 6. Alyvuogių aliejaus 🍈 7. Sviesto;🧈 8. Druskos žuviai 🧂🐟 9. Pipirų; 10. Česnako.🧄 Gaminimas: 1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. 2. Nusausiname lašišą popieriniu rankšluosčiu ir patepame visą …
Gnocchi su traškia šonine ir špinatais
Dalinamės nuostabiu „O ką skanaus„ receptu su mūsų produktais🤎 Ingredientai: 500 g gnocchi (iš Viduržemio delikatesai krautuvėlės) 100 g 12 % riebumo grietinėlės 60 g šoninės 30 g kietojo sūrio (iš Viduržemio delikatesai krautuvėlės) 50 g šviežių špinatų Druskos Gaminimas: Užverdame puodą vandens. Supjaustome šoninę nedideliais gabaliukais, pakepiname keptuvėje, kol gražiai apskrus. Užvirus vandeniui gnocchi …
Menkė su traškia sezamo plutele
Ingredientai: Menkės file išpjova (iš Viduržiemio delikatesai krautuvėlės); 1 vnt kiaušinio; Sezamo seklų; 150 g vyšninių pomidorų; Marinuotų alyvuogių; Druskos; Alyvuogių aliejaus. Gaminimas: 1. Menkę pabarstome trupučiu druskos. Kiaušinį gerai išplakame ir su konditerine šluotele kiaušinio masę tepame ant menkės. Padengti reikia tik vieną pusę, kiaušinio plakinio nepadauginkite, svarbiausia, kad pasidengtų visas paviršius, tam …